Juul

Ik ben Juul Versloot. Ik heb twee passies; Woord en Beeld. Kunst en literatuur vormen de rode draad in mijn leven. Ik wil mensen van 0-88 jaar inspireren en het liefst verleiden om zich door een prachtig boek of schilderij te laten betoveren. Als bibliothecaris en beeldend kunstenaar heb ik veel affiniteit en ervaring met educatieve projecten. Graag zet ik deze ervaring in om organisaties te ondersteunen bij projecten op het gebied van lezen, literatuur en kunst en cultuur.

Mijn CV (open of download onderstaande pdf)

Curiculum Vitae


Welkom op mijn website

Juul Versloot – In 1956 geboren te Haastrecht

Hogeschool voor de Kunsten – Utrecht
1e graad lerarenopleiding beeldende vorming
Hogeschool Rotterdam & omstreken
2e graad lerarenopleiding tekenen en kunstgeschiedenis

Juul Versloot
Als kind had ik twee passies; lezen en tekenen en van alle twee heb ik mijn beroep gemaakt. Ik ben als bibliothecaris afgestudeerd en ben werkzaam in mijn eigen atelier.

Motivatie
Mijn beeldend werk komt voort uit de behoefte om vast te houden aan wat onherroepelijk verdwijnt. Mijn eigen geschiedenis wordt steeds langer – alles wat ik was en ben – is aanwezig in mij. Wat mij boeit en fascineert is de weg door het leven, die je aflegt – met keuze mogelijkheden – met de verschillende situaties die tegelijkertijd bestaan maar waar je niet tegelijkertijd deel van kunt uitmaken – met je verleden en de dingen die nog in het verschiet liggen, die zich in de loop van de gebeurtenissen al aankondigen.

De disciplines die ik gebruik om werken tot stand te brengen zijn divers. Ik maak tekeningen en schilder. Soms verwerk ik attributen, zoals knoopjes, lapjes stof en dergelijke in mijn met acryl of olieverf geschilderde doeken. Sinds een aantal jaar werk ik ook met klei en maak kleine objecten/beeldjes van keramiek.

Inspiratiebronnen
Voorwerpen, voorvallen, tekst zoals een mooi woord of gedicht, herinneringen maar ook de alledaagsheid, plekken in het groene hart dat zijn mijn inspiratiebronnen en motieven. Deze spelen een belangrijke rol in mijn werken.

Links
Firma Van Drie


Portret, workshop of verhuur?