Over mijn werk


Eilandjes van herinneringen

In 2000 ben ik afgestudeerd bij de Hogeschool voor de Kunsten met de serie “Eilandjes van herinneringen”.

Sporen – herinneringen – afdrukken van indrukken
verbindingen – gebondenheid

Als afstudeer project heb ik naast mijn beeldend werk een fietsroute samengesteld. Een fietsroute die voert langs plekken, plaatsen, gebeurtenissen, verhalen van mijn familiegeschiedenis.

In mijn verbeelding heb ik de route al vele malen afgelegd. Telkens zijn er weer nieuwe, andere herinneringen. Het ene beeld roept het andere op. Ik besef: het zoeken houdt nooit op! Ik heb mijn familiegeschiedenis verbeeld op (inmiddels) 30 doeken van 40 x 40 cm. Elk nieuw schilderij is een getuigenis van wat er allemaal gebeurt op de eindeloze weg door het leven. Ze vormen een ander soort paspoort tot het verleden.


Family Life

Family Life is als het ware een voortzetting en verbind ik “deze geschiedenis” met mijn eigen herinneringen, flarden, flitsen, gebeurtenissen. Dan zijn de voorvallen en belevenissen opnieuw gesmeed, in een dubbel jasje.


Lodderige koeien

Het decor waar ik ben opgegroeid, woon, leef en werk is de Lopiker- en Krimpenerwaard. Ook dat is en blijft een bron van inspiratie. De Lopiker- en Krimpenerwaard staan bekend als weidegebied. Hoge wolken luchten, bruggetjes, grazende koeien, in gekaderde stukken land. De Vlist en Hollandse IJssel die als een meander door het landschap stromen.

Over het thema “Koeien”
Koeien intrigeren en inspireren me vanwege het onverstoorbare wat ze in zich hebben, terwijl ze tegelijkertijd nieuwsgierig zijn naar alles wat hen passeert. Hun houding die een onverstoorbaarheid uitstraalt, dat logge, zware lichaam met die lodderig kijkende ogen. Koeien horen bij het Hollandse landschap maar zo vanzelfsprekend is dat allang niet meer: steeds vaker moeten ze het veld ruimen. Weidegebieden zonder koeien? Ik moet er niet aan denken. Vrolijke, levenslustige koeien trekken de aandacht en kleuren het landschap, vandaar…


Portretten

In 2015 ben ik begonnen met een serie portretten, “Het portret” ben ik nog volop aan het ontdekken en verkennen met behulp van teken- en schilderkunstige materialen. Net zoals “Het landschap”. Het raakt allemaal aan mijn “ZIJN”.


Portret, workshop of verhuur?